perjantai 12. joulukuuta 2014

Suuri joulupukki-huijaus

Näin joulun alla kun, jokaisessa kauppakeskusessa käyskentelee punanuttuja jakamassa lapsille ja lapsenmielisille karkkia, on ehken hyvä ottaa kantaa joulupukkihässäkkään!

Meille ei tule joulupukkia. Lapsille ei tulla kertomaan satuja totena. Lapsille ei valehdella muutamaa vuotta putkeen ja samalla pelotella ilman lahjoja jäämisellä, mikäli ei kilttinä pysy. Ei, ei, ja ei. Koko ajatus lahjoista materiaalisena palkintona kiltteydestä on minulle vieras ajatus.

Esikoisen syntymän myötä jouluun tuli aivan uusi merkitys. Mietin joulupukki-asiaa pitkään ja pohdin, miksi joulupukkihuijaukseen tulisi lähteä mukaan ja miksi ei. Yksinkertaisesti en nähnyt valehtelussa mitään hyvää, ja onneksi Isimies oli asiasta samaa mieltä. Se, että lapselle turvallinen ja läheinen aikuinen kertoo satuja totena, ei mielestäni vain ole oikea tapa toimia. Se, että yksinkertaisesti inhoan valehtelua sinetöi päätöksen.


Meillä joulupukki ja tontut ovat satuhahmoja muiden satuhahmojen joukossa. Jouluna vietetään aikaa rakkaiden ihmisten parissa ja muistetaan niitä, joista välitetään ja saadaan lahjoja niiltä, jotka välittävät meistä. Haluan luoda meille ihan omanlaisemme jouluperinteen ilman suurta materialismia. Toki lahjoja saadaan ja annetaan, mutta ylenpalttiset toivelistat kaikkivoipaiselle joulupukille saavat luvan jäädä. Joulu tulee olemaan rauhallinen yhdessäolon ja valon juhla, kun päivä alkaa taas pidentyä ja kevättä kohti mennään.




En usko lapsen jäävän tällaisessa joulussa mistään paitsi, pikemminkin saavan joulusta enemmän. Ainakaan heidän ei tarvitse pelätä, että parrakkaan vieraan miehen syliin on istuttava, tai lahjan lahjaa ei tipu.


Hauskaa joulunodotusta, kuului siihen sitten pukki tai ei :)

Hanna

2 kommenttia:

  1. Niin samaa mieltä!! :)

    VastaaPoista
  2. Kiva, että löytyy muitakin! :) Eiköhän meitä ole useampiakin näin ajattelevia, vaikka ehken vähemmistöön jäädäänkin :)

    VastaaPoista