sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Pulkkapäivä ja tomsku-soppa


Pikkuisen oli liian kirpsakka ilma, jotta ulkoilla olisi voinut kunnolla. Pikku pulkkapyrähdyksellä oli silti käytävä, sillä enolta joululahjaksi saatu uusi menopeli oli vielä täysin korkkaamatta. Aloin itsekkin pohtia, milloinhan viimeksi olisin pulkkaillut oikein kunnolla. Joskus lapsena, jos opiskeluaikojen "mäenlaskureissuja" minttukaakoineen ei lasketa. Oikein teki mieli hypätä itsekkin kyytiin, ja pistää Isimies vetämään. Pitää ehkä hankkia toinenkin pulkka, aikuisten koossa nimittäin. Sen verran lystiä touhua. 

Ulkoilun jälkeen maistuu kuuma soppa, niin pienille kuin isommillekkin. Tomaattikeitto, aikuisten versio vuohenjuustolla höystettynä, sopii pakkaspäivään kuin sormi nenään, nam. Ai mitenkö sormiruokailija syö keittoa, no lusikalla tietenkin. Apuna voi käyttää myös itsetehtyä leipää. Tai laiskana päivänä, kuten meillä tänään, riisikakkuja, toimii! Ja sotku on taattu ;)




Ihanaa rentoilua ja kevyttä ruokaa näin joulun jälkeen, joko muualla on palattu arkeen?

Hanna

6 kommenttia:

  1. Oi laita vielä tomaattikeiton resepti loppuun! Alko ihan mieli tekemään, kun luki ja näki ton keitosta otetun kuvan! Ajattelin et se on punasempaa mut ei! ( Mä en oo siis ikänä syönyt tomaattikeittoa :D ) Ihania kirjoituksia tänne taas ilmestynyt. Jatka samaan malliin :-)

    VastaaPoista
  2. Oi kiva Wilma, että tulit taas lukemaan :) <3 Kiitos!
    Minäpäs näpyttelen tuon reseptin tässä päivän aikana, on hirmu yksinkertainen ja niin hyvää, meillä isimies ihan pyytää välillä että tehtäisiin tomattikeittoa :)

    VastaaPoista
  3. Höh kommentoisin jo monta kertaa :(
    Ohjetta tomaattikeitolle ehdottomasti ja tuo banda puku mistä se on??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, laitan tomsukeiton ohjeen seuraavaan 'mitä tänään syötäisiin' -postaukseen :)

      Poista
  4. Tuo pandapuku <3 pulkkamäet on parhaita talvessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi panda on ihana <3 :) Jospa meki nyt vihdoi päästää kunnolla taas ulkoilee ja pulkkaileen kun ollaan taas terveenä :)

      Poista